Monday, December 14, 2009

@--Owh Perempuan: Aku hilang Selera makan tadi--@

Salam all..

korang dah lunch?.. well aku dah.. =p
mm aku nk citer sket ni... tadi ak g lunch ngn cik Wid a.k.a ofimet ku kat Carefour Wangsa Maju..
Kitorang makan kat food court je.. Cik Wid mkn Nasi Claypot yang rasa nyer leh tahan.. aku plak makan yong tau foo yang rasanyer pon leh la..

biasalah waktu lunch mesti ramai orang kan?.. lebih-lebih lagi skarang ni cuti sekolah.. lagi laaa sesak mesak ngn orang dewasa dan kanak-kanak yang sibuk nak membeli barang keperluan untuk back to school.. lagi seronok skrang ni YEAR END SALE kan?.. heheh

k.. balik pada citer makan.. aku ni sambil makan, mata pon x leh nak duk diam.. aku nampak la ramai orang lalu lang nak beli makanan, yang berebut kerusi pon ade.. hehe..yelah.. ramai orang kan..
tetiba..
hidung aku tertangkap satu bau yang sangat laaaa tengik..
sampai aku rasa pening dan nk kluar balik yong tau foo yang dah di telan tadi.. huhu

YA Allah.. bau saper nih?.. aku jeling Cik Wid  sambil tanya "Bau x?".. "haah, bau badan", Cik Wid jawab..
aduhhhh.. mata aku pon melilau  mencari empunya bau..
waaa aku dah jumpe.. huhu.. tadi pompuan ni xde.. skrg die ade baru ade bau..
pompuan tu sebenarnya adalah seorang biasa yang juga datang ke C4 untuk bershopping..
adehh... hilang selera makan.. lagi plak rasa pening n nak mun***..

moral of the story: to gurls.. jagalah kebersihan diri...jangan ingat orang pandang muke cantek je tau.. tapi kalau bau pon orang x leh tahan.. sape nak dekat ngn kiter?..aku citer ni pon ikhlas.. klu ade orang tegur pasal bau badan tu..jangan marah or cepat melatah..at least orang tu ambil berat dan berterus terang ngan kiter.. daripada orang lain yang men kutuk blakang jer..

ok ni ade petua opah aku pernah cakap masa ak kecik2 dulu..
masa mandi kumur air sambil selawat 3 kali..
pastu ludah balik air yang di kumur kat blakang tapak tangan dan gosok pada ketiak.. buat setiap kali mandi..
jangan gelak.. ni ikhtiar..

kalau korang terlebih rajin pastu banyak duet.. g lah beli deodorant yang berlambak kat kedai tu.. test setiap satu mana yang seswai nngan badan kowang eh.. heheh

ooppss~ teguran ni bukan untuk girls je.. tapi guys skali....
ok.. majulah sukan untuk negara..

daa..

dari aku yang tgh makan choclate cadbury blackforest.. mmm nyum nyum

9 comments:

Fathiha Zainal said...

Huwaaaa... Sy pom xleh thn bila dkt ngn org yg ada B.O neh. Leh pengsan kot.. (HyperBall)

Nk ckit ceklat tu... =p

l@dylily said...

alamak.. dah abeh la cekelat.. heheh..
nnt p beli lain ekk.. =p

Ms. Widya said...

Tapi kin, pompuan tu mcm mereng ckit lah.. tu pasal dia lupe kot nak mandi.. huahahahaha.. Uwekkkkk nak termontah gue ingat2 balik...

l@dylily said...

eeeee~.. dah laa. xmo ingat dahh..
huhu (T__T)

haLyZaQiut said...

hahaha...kelakar lak citer ekin nii...agknya deoderant dia dh hbs kot kat rumah...x pon, rmh dia x byr bil air..x pon, dia baru bersenam...ish3..mcm2 kemungkinan lak leh timbul ni...hhu

l@dylily said...

x za.. pemakaian die mmg cam org nak jaln2 bkn jog ke hape.. melaram habes laa senang citer..

park_air said...

dulu tempat aku keje (bukan tmpt ko skang ek cikin, hehe) ada sorang staf perempuan tu akan berbau tengik gilababi pada masa2 tertentu, aku wase la kan tu time dia period kot.. pasal lepas smggu ok balik..

p/s:- dulu nany cakap aku bau panas sbb slalu round kl tgh panas, skang x dah kan cikinn... :P

l@dylily said...

mmm park air.. bau panas cam baju baru lps kene iron.. hehe~

mm pasal citer ko plak.. mmg ade org camtu.. hahah

Khairul said...

Ingatkan ade org kentut.