Monday, November 22, 2010

@--♥♥♥♥♥♥♥--@

........♥#########♥
.....♥#############♥
...♥###############♥
..♥#################♥..................♥###♥

..♥##################♥..........♥#########♥
....♥#################♥......♥#############♥
.......♥################♥..♥###############♥
.........♥################♥################♥
...........♥###############################♥
..............♥############################♥
................♥#########################♥
..................♥######################♥
....................♥###################
......................♥#################
........................♥##############♥
...........................♥###########♥
.............................♥#########♥
...............................♥#######♥
.................................♥#####♥
...................................♥###♥
.....................................♥#♥
.......................................♥
.......................................♥
.....................................♥
...................................♥
.................................♥
..............................♥
............................♥
.........................♥
......................♥
..................♥
.............♥
.........♥
......♥
....♥
......♥......................♥...♥
..........♥.............♥............♥
..............♥.....♥...................
...................♥.....................♥
................♥......♥..............♥
..............♥.............♥....♥
.............♥
...........♥
..........♥
.........♥
.........♥
..........♥
..............♥
...................♥
..........................♥
...............................♥
.................................♥
.................................♥
..............................♥
.........................♥
..................♥
.............♥
.....♥
...♥
.♥.............................♥....♥
♥..........................♥...........♥
.♥......................♥................♥
..♥...................♥..................♥
...♥........................ ............♥
.....♥................................♥
........♥.........................♥
...........♥...................♥
..............♥..............♥
..................♥.......♥
.....................♥..♥
.......................♥

@-- Awan Lily--@

haha korang ingat Dania jer ader awan??
 =p kidding~

just wanted to share some pictures.. 
subhanallah~ indah nyer langit dan awan ciptaan Allah swt
gambar2 ni di snap dr dalam kereta gune camera Aino aku jer.. =p
masa ni otw nk balik KL dari tapah perak semalam 21 nov 2010 ( kt highway lah ni )
enjoice~

paling suker yang nih~




 sebelum matahari kuar

  selepas matahari kuar


teringat lak ade 1 lagu lagu masa kecik2 dulu..
lirik die lebih kurang camni..

Sungguh indah ciptaan Tuhan, 
Langit membiru
Nyiur Melambai
Ombak Menderu 
Memukul Pantai
Hati yang resah Menjadi Damai

Di hari Minggu pergi Bekelah
Di tepi pantai yang sangat Indah ~
....

dah x leh nak recall.. hihi 
ni jer yang aku nak post kali ni
hehe.. daa~

Thursday, November 11, 2010

@- Estet mamat khalid--@

Aku nak bagitau.. 



Sempena deepavali yang lepas, aku join sambut dengan menonton citer Estet.. kat Galaxie Ampang...


komen aku, citer nih lawak giler.. memamg aku gelak sampi kuar air mata.. hahah~ 
memang ader yang x logik.. dan x leh blah tapi, lawak!!!

aku paling x leh blah tgk watak rosyam nor.. haha

korang leh baca komen citer estet kat sini

ok daaa~ enjoy watching  hehe

Sunday, October 17, 2010

@-- 12 Barisan Manusia Menuju ke Akhirat--@

Barisan pertama:
Di iringi dari kubur dlm keadaan tidak bertangan & berkaki . keadaan ini dijelaskan melalui seruan Allah S.W.T :
"Mereka orang2 yg menyakiti hati jiran sewaktu hidup mereka. Mereka yg sombong & tidak berbuat kebaikan kepada jiran tetangga akan mendapat kehinaan didunia maupun di akhirat".
Firman Allah 'aku akan memalingkan hati orang yg sombong serta takbur di muka bumi ini dengan tiada alasan yg benar dari (memahami) ayat2 ku(yg menunjukkan kekuasaan ku),itulah balasan & tempat kembali mereka adalah neraka".

Barisan ke-2:
Di iringi dari kubur dlm bentuk babi hutan datang seruan Allah
"mereka orang yg meringan2kan solat sewaktu hidup,sesungguhnya orang yg memelihara solat 5 waktu akan dihindari dari siksa kubur sebaliknya, mereka yg mengabaikan maka waktu dia mati, Mayatnya akan dihimpit oleh liang lahat sehingga berselisih tulang rusuk."
Rasulullah saw bersabda "sesungguhnya seorang hamba apabila dia berdiri untuk bersolat,maka di letakkan semua dosanya di atas kepala & kedua2 bahunya, maka setiap kali dia rukuk atau sujud, berjatuhanlah dosa2 itu.

Barisan ke-3:
Di iringi dari kubur dgn bentuk keldai & perut penuh ular serta kala jengking
"mereka adalah orang yg enggan membayar zakat ketika hidupnya walaupun pada ketika itu mereka tergolong dlm orang yg berkemampuan.
Inilah balasannya & tempat kembali mereka adalah neraka.

Barisan ke-4:
Diiringi dari kubur dlm keadaan darah memancut keluar dari mulut
"Mereka adalah antara orang yg suka berdusta ketika berjual beli. Berniagalah dengan jujur serta amanah agar hasil yg diperoleh datang dari sumber yg halal.

Barisan ke-5:
Diiringi dari kubur dalam keadaan berbau busuk seperti bangkai ketika itu Allah menurunkan angin sehingga bau busuk itu menganggu ketenteraman padang mahsyar
"Mereka ini adalah orang yang menyembunyikan perlakuan derhaka, takut diketahui oleh manusia tetapi tidak pula takut kepada Allah. inilah balasannya & tempat mereka juga adalah neraka.

Barisan ke-6:
Diiringi dari kubur dengan keadaan kepala terputus dari badan mereka adalah orang yg dahulunya menjadi saksi palsu.

Barisan ke-7:
Diiringi dari kubur tanpa lidah tetapi mengalir darah & nanah dari mulut mereka. Me reka ini adalah orang yg enggan memberi kesaksian kebenaran.

Barisan ke-8:
Diiringi dari kubur dlm keadaan terbalik,kepala kebawah & kaki ke atas. M ereka adalah orang yg melakukan zina.
Tempat mereka juga adalah di neraka. Sabda rasulullah "tiada bersunyi2an antara seorang lelaki & wanita,melainkan wujudnya syaitan sebagai orang ketiga antara mereka".

Barisan ke-9:
Diiringi dari kubur dengan wajah hitam & bermata biru, sementara dlm diri mereka penuh dengan api gemuruh mereka adalah orang yg makan harta anak yatim dengan cara yang tidak sepatutnya.

Barisan ke-10:
Diiringi dari kubur dlm keadaan tubuh berpenyakit sopak & dipenuhi kusta. M ereka ini adalah orang yg derhaka kepada ibu bapa sewaktu hidupnya.

Barisan ke-11:
Diiringi dari kubur dlm keadaan buta,gigi panjang seperti tanduk lembu jantan,bibir terjuih hingga ke dada & lidah terjulur hingga ke perut serta keluar pelbagai kotoran yg menjijikkan.
Mereka ini adalah orang yg minum arak sewaktu hidupnya.

Barisan ke-12:
Diiringi dari kubur dengan wajah bersinar2 seperti bulan purnama. mereka melalui titian Siratulmustakim seperti kilat.
Datang suara dari sisi Allah yang memaklumkan "mereka semasa hidupnya adalah orang yg beramal salih & melakukan kebaikan.
Mereka juga menjauhi perbuatan derhaka, memelihara solat lima waktu & meninggalkan dunia dalam keadaan bertaubat.
Inilah balasan mereka & tempat kembali mereka adalah syurga, beroleh keampunan, kasih sayang & keredhaan Allah S.W.T"

Anda nak masuk barisan yang mana?? mesti barisan ke-12 kan? Ya-Allah, sesungguhnya aku ingin menjadi antara orang yang mulia di sisi-Mu.. aminnn

di ambil dari sini

Saturday, October 16, 2010

@-- Tragedi Oktober--@


korang: pehal kin??!!!

aku: sengal, sakit-sakit badan, x baik2 lagi.. da 2 malam daa..

korang: haa??!! (angkat kening ala - ala ziana zain )

aku: aku jadik super woman 2 malam lepas..(ayat penyata )

korang: (blurrr) x paham..

aku: aritu aku jadik super woman jap... tahan kereta yg xder driver bergerak... haibat x?
(sambil tersenyum tawar + sakit x ilang lagik)

korang: ko biar betol kin.. jangan wat lawak lak....( wat nada siyes x cayer)

aku: aku siyes laaaa.. aku tipu aku dosa taw.... seb bek sempat tahan.. klu x.. mesti langgar
kereta lain dah..

korang: kereta sape yg xde driver nih??!!!

aku: kereta aku laaa dah aku tgh dok tahan dari bergerak...

korang: (aku x tau ape ekpressi korang sekarang...)

aku: (tragedi oktober yg x dapat di lupakan...)




-end-

Friday, October 15, 2010

@-- Senyum Malique feat. Najwa


Senyum – Malique ft Najwa


Senyum senyum senyum
Senyum senyum

Verse
Kacak luar
Kacak dalam
Kacak dengar sini
Kalau saya senyum
Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum
Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum
Dunia tiada penyakit

Chorus
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
tak perlu kata apa-apa

Akhirnya sempurna tiga album pertama
Bunyi macam koleksi hits terbaik orang lama
Dah ku kata ku takkan henti sampai tua bangka
Kalau habis abjad aku rap dengan angka
Satu dua tiga anugerah diterima
Oh itu tahun lepas tahun ini cuma dua
Tersenyum tiap kali kalah dengan Nurhaliza
Ditertawakan oleh anakku Inca Medina

Oh Inca Medina orang secantik nama
Cantik luar cantik dalam cantik macam mama
Hati macam grandmanya anginnya macam papa
Kalau dah merajuk nampak muncung sampai sana
Sebelum jadi drama dah tahu nak buat apa
Nyanyi balik lagu ayat lama ayat mama
Wanita hari ini jaga sensitiviti
Kalau buah hati merajuk boleh cuba ayat ini

Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit

Ulang Verse
Ulang Chorus

Ay buai tinggi-tinggi sampai ke puncak awan
Dengan kumulus dan nimbus aku berkawan
Aku bukan rupawan aku bukan jutawan
Tapi aku punya satu senyuman yang menawan

Baru mukadimah nampak macam sudah tertawan
Dengar kata hati perasaan jangan dilawan
Kalau takut mula-mula kita boleh berkawan
Duduk dulu biar ku belanja kopi secawan
Apa rasa sentiasa jadi bahan perhatian
Apa rasa jadi cantik kacuk cina pakistan
Apa rasa jadi seksi suka tak diperhatikan
Apa rasanya terima bertubi-tubi puji-pujian

Tu boleh pun senyum cantiknya gigi
Sepuluh markah penuh seharusnya ku beri
Wanita hari ini harus pepandai puji
Kalau dia jual mahal boleh cuba lagu ini

Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit

Ulang Verse
Ulang Chorus
Ulang Verse


tgk kt youtube ehhh

Monday, October 11, 2010

cam x yakin jer nk habis kan hari ni...

Wednesday, October 6, 2010

@-- bayi bergomol --@

haha.. ape punyer tajuk entry da....
citer arini xde kaitan ngan tajuk k..
tapi masih bercerita pasal bayi..=p


alkisah nyer begini.. aritu my fren de tgk gambar aku mase kecik.. 
die cakap.. comellllll... ---> haha kembang jap...
tapi... 
die cakap die lagi comellllllll --> huh x leh jadik nih
sebab my fren ni lelaki.. isk .. x leh trima!!!

haaha... skarg ngn izin tuan punyer gambar aku nak korang compare and vote sape lagik comel ok??? hahah



 baby boy


VS


baby gurl

perlu di tekan kan disini bahawa baby gurl ni pernah memenangi kontest saper comel tahun lepas hokeh!!!.. hahaha



so vote cepat.. to my frens.. u all patut tau wajib vote sape dalam contest x rasmi nih.. hahha




p/s: post nih hanya suka2 saja xde kaitan antara yang masih bujang bujang atau yang dah bernikah.. muahahahha




dari aku yg tgh berdebar kne jadik MC jumaat nih... hurmm

Monday, October 4, 2010

@--Tahniah!!!!--@

Sabtu lepas.. 2-oktober 2010
adik aku yg no 3(shafiQ) konvo.. kat UIA gombak..
jurusan Architecture..
konvo time raya.. jammed la pulak nk g sana.. tp sempt gak sampi sebelum shafiq kuar dewan..
terkocoh2 gak la carik bunga... fuh.. 
mm layan gmbar la ekk.. hehe


 interprem sket.. hehe



 tengah tunggu.. fuh.. berpeloh kot.. da la ramai orang.. huhu

 ini die!!!

 eh x ready lagi..

 1.. 2. smilleeeeeeeeeee~





 ngan umi...

ngan ayah..


hurmm sorang lagi dah konvo.. 
next year citer2 nk g smbng kat australia  katanyerr??
rasa cam nk ikot jer.. nk bawa hati ni.. chheewaaahhh

daa~

Thursday, September 30, 2010

@--Semalam--@

aktiviti semalam.. dalam gelap.... hurmmmmmmmm


berseorangan...








 erk.. apekah iteww???






owh kami berkaroke rupenyer... hehehehe





daa.. tu jer..
dari aku yang tunggu waktu nak berbuka pose...


Wednesday, September 22, 2010

@-- SHARING is CARING --@

Salam..

I just got this and i want to share with all my friends.. lets read together- gether okehh?
----------------------------


Tolong sebarluaskan kepada rakan-rakan Muslim yang lain sebab ini urusan agama kita. Berikut adalah beberapa maklum balas dari JAKIM tentang status halal-haram restoran dan makanan :-

 Restoran berikut telah mendapat pengesahan halal JAKIM :
a) McDonald
b) A&W
c) Secret Recipe 

Restoran berikut telah ditarik sijil pengesahan halal JAKIM kerana gagal mematuhi syarat dan piawaian halal :
1) Victoria Station
2) Kam Lun Ta
3) Lotus Family Restoran

Restoran berikut tidak pernah mendapat pengesahan halal JAKIM :
1) San Francisco Steakhouse
2) Chicken Rice Shop
3) Kiwi Express 

Bagi minuman ringan keluaran syarikat F&N seperti Coke dan 100 plus telah mendapat pengesahan halal JAKIM .

Bagi kuih bulan dan kuih bakul yang telah mendapat pengesahan halal JAKIM adalah halal sebagai contoh yang dikeluarkan oleh syarikat KG Pastry atau Noraini’s Cookies  dan lain-lain yang ada menggunakan logo halal JAKIM kecuali kuih bulan dari Kam Lun Tai  kerana telah ditarik balik pengesahan halalnya disebabkan berlaku perlanggaran syarat dan peraturan halal yang ditetapkan.

2. Ayam segar yang dibungkuskan atas nama Farmbest adalah dikeluarkan oleh Syarikat Sin Mah Sdn Bhd, syarikat ini telah mendapat pengesahan halal JAKIM  .

3. Tentang mewarnakan rambut dari segi hukum syarak terbagi kepada :
i. Harus mewarnakan rambut dengan warna selain hitam. Warna hitam hanya harus bagi yang berpenyakit sahaja.
ii. Makruh mewarnakan rambut bagi orang muda. 
iii. Haram mewarnakan rambut bagi orang yang terlalu tua. 
iv. Haram mewarnakan rambut tanpa tujuan. 
v. Harus mewarnakan rambut dengan izin suami.
Dari segi bahan pewarna rambut yang ada di pasaran terbahagi kepada 2 jenis, yang mana kedua-duanya adalah halal dari segi bahan kandungan. Yang menjadi persolan adakah pewarna tersebut telap air atau tidak? Pewarna rambut yang di pasaran biasanya akan tertulis pada kotak PERMANENT DYE atau SEMI PERMANENT DYE . Mengikut kajian jenis yang Semi-Permanent Dye adalah jenis yang tidak telap air dan ianya tidak boleh dipakai oleh orang Islam. Begitu juga sebaliknya.  
JAKIM sendiri tidak pernah mengeluarkan sijil halal untuk produk pewarna rambut kerana ia dikilangkan di luar negara. Untuk pengetahuan, JAKIM hanya akan keluarkan sijil halal untuk produk yang diproses di Malaysia sahaja . 

4. Sehingga kini pengeluar makanan supplement dan produk makanan kesihatan yang telah berdaftar dengan JAKIM adalah syarikat Upha.  Kebanyakan makanan supplement dari syarikat Upha telah mendapat pengesahan halal JAKIM dan telah dipastikan soft gel untuk kapsul yang digunakan adalah halal, bagi produk jenama Blackmores, Solaray, Seven Seas, 21 Century tidak pernah mendapat pengesahan halal JAKIM, kerana itu tidak dapat dipastikan kapsul yang digunakan itu walau pun didakwa bersumberkan lembu tetapi tidak diketahui sama ada lembu itu disembelih atau tidak. Produk yang tidak mendapat pengesahan halal ini adalah kerana itu adalah produk import, maka pengedar dan pengeluar bertanggungjawab mendapatkan pengesahan halal dari badan Islam di negara asal produk tersebut diimport.

5. Restoran Dome dan seluruh rangkaiannya tidak pernah mendapat pengesahan halal JAKIM,  maka kerana itu tidak dapat dipastikan status kehalalan makanan dan minuman yang disediakan di restoran ini.

6. Soalan: Saya ingin tahu samada semua stall di food court Suria KLCC halal kerana tiada papan tanda yang membezakan gerai yang halal dengan yang tidak halal. Saya juga ingin tahu samada semua restoran di Suria KLCC menghidangkan makanan yang halal (walaupun ada yang menjual arak ): Madam Kwan’s, Spring Garden, Rain Nudle House, Bukhara, Chillis, California PIzza, Kelantan Delights, Chakri’s Palace, Rotiboy Bakeshoppe, Auntie Anne’s Pretzels, Cinnabon, Al-Marjan , Bong Sen (Vietnamese) , Chinoz On the Park, Dome CafĂ©, Genki Sushi, Gloria Jean’s Coffees, House of Sudanese Food, San Francisco Steak House/Santini.
Jawapan: Gerai-gerai makan di Medan Selera di KLCC tidak ada yang mendapat pengesahan halal JAKIM termasuklah juga semua restoran yang disenaraikan itu. 

7. Baker’s Cottage telah mendapat pengesahan halal dari JAIS  ( Jabatan Agama Islam Selangor ), La Boheme tidak dapat dipastikan status halal kerana tidak pernah mendapat pengesahan halal JAKIM. King’s Confectionery telah mendapat pengesahan halal JAKIM , Status makanan yang disediakan di Giant dan Tesco ada sebahagiannya yang telah mendapat pengesahan halal JAKIM , manakala Jusco hendaklah merujuk kepada logo halal yang digunakan pada pembungkusan produk kerana Jusco tidak pernah mendapat pengesahan halal JAKIM secara khusus. 

8. Kedai Bread Talk & Bread Story tidak pernah mendapat pengesahan halal JAKIM . 

9. Sehingga kini JAKIM tidak pernah memberi pengesahan halal ke atas Restoran Burger King , maka dengan itu tidak dapat dipastikan status kehalalan produk yang dijual.

10. Pernyataan mencampurkan minyak **** untuk pembuatan sausage ayam, fish ball dan lain-lain adalah tidak benar bagi produk terbabit yang telah mendapat pengesahan halal JAKIM. Bagi produk  Ramli Burger dan Ayamas , memang telah mendapat pengesahan halal JAKIM dan kedua-dua syarikat ini sentiasa mematuhi peraturan halal JAKIM. 

11. Coffee Bean telah mendapat pengesahan halal JAKIM  dan telah dipastikan semua bahan yang digunakan adalah halal tetapi Starbuck memang tidak pernah memohon pengesahan halal JAKIM , maka tidak dapat dipastikan kehalalan bahan atau produk di tempat tersebut.


---------------------------
jadik? ape tindakan korang???  setiap yang di makan menjadi darah daging kite... hurmm


mari kita renung- renung kan..
selamat beramal....
(^____^)

@-- Cerita Hari Raya --@

Salam dan Selamat Hari Raya semua..

ape citer raya korang? banyak collect duet raya?? hahah aku xde collection sebab dah terlebih umur..=p

raya tahun ni aku balik kampung belah mak dulu kat Tapah perak..
sejak dari pagi raya lepas solat rumah opah penuh orang datang sampai ke petang.. memang x menang tangan ler..
lepas tengahari je dah tukar uniform pakai t-shirt.. heh.. x cun da haku..

awal2 lagi atuk aku dah masak masik daging untuk menjamu orang datang...--- Habis Licin---

x sempat nk beraya ke mana2 pon masa raya pertama... hurmm

raya ke-2 pon sama gak.. sedara opah ngn atok aku berduyun2 datang..
mak aku plan nak masak lontong ngn mi rebus..(pon habis licin) ...aku ngadu la penat kat mak aku..
pastu mak aku jawab.." ala biar la.. kang kalau opah ngn atok tinggal berdua sian diorang nak layan ramai2 nih.. lagipon biler lagi nk jempe sedara ramai2 camni??.." hurm betol gak tuh.. cian plak ngn opah atok aku nnt.. tapi kalau jmpe tgh jalan pon kompem aku x kenal diorang nih sumer..

diorang sumer rugged kot, baju liplap liplap, mekap cam artis, subang telinga leh wat gelang tangan, hurm seb baik la gelang tangan tu x leh wat rantai.. kah kah kah ( sempat lak aku mengata)..
aku plak simple and sweet honesty jer... haahahaha

last last.. memang sampai ke malam org datang bertandang.. sampai kami x tau nk masak ape dah...
(memamg haibat laa stok lemang rendang nasi himpit sume habis sebelom raya ke-2 habis)

sok pagi nyer raya ke-3 kami nak balik ke kampung ayah plak kat jasin, melaka.. yeay!!
jalan x jammed pon..
sampi di kg Chinchin ni xde la se bizi kampung kat Tapah.. orang ramai datang tp nenek nak senang bagi mkn kueh jer.. heheh .. senang ati aku.. tp x tau la klu 1st raya tu diorg dah wat kenduri.. =p

kat sini baru la bejalan raya.. waaahhhhhhh penuh perut smpi x muat baju.. hahahahah ( aku siyes!!)

dulu g jejalan raya umah atok nenek sedara nih diorg tya soklan biasa2 jer? blaja ape? skolah kt mana? bla bla bla bla..
skarang ni biler umur dah meningkat ( badan pon meningkat ke hadapan).. diorang tya soklan cepuk cemas plak...
" kaklong daj keje kan?".. ok lagi la soklan nih
" umur baper dah ni?".. err 24 nek... =p
" haaa x lama lagi bermenantu la nih ekk??".. adussss
" dah ade boifren lom nih?".. senyum jek
" xper x lama lagi dah ni.."... aminnnnn je dalam hati aku.............................. hahahahha

dan.. kitorang balik KL pada raya ke-5...
x jammed pon...

k.. nak sambung wat keje..
selamat  membaca citer raya aku..
daaa
(^______^)

ni la gmbo raya aku yang sedang memboolat..=p

Monday, August 23, 2010

@-- HENTIKAN !!! --@

 
aku juga harus berubah...


@--XXX--@

hurmm.. rasa x puas hati melanda pada diri ini...
apekah???!!!!

Friday, August 13, 2010

@--Cerita kedai roti....--@

Akob begitu asyik menonton perlawanan bolasepak di depan kaca TV, tiba-tiba isterinya terus masuk, "Bang, lampu di halaman depan dah terbakar tolong ganti yang baru ye".

"Pasang lampu?!!, kamu ingat saya nie TNB ke?" jawab Akob.

"Kalau abang tak mau tukar lampu, abang tolong betulkan paip air sebab airnya dah tak boleh keluar", minta isteri Akob lagi.

"Betulakan paip?, kamu ingat saya nie Jabatan Bekalan Air ke?", jawab Akob mengelak.

"Kalau semuanya abang tak mau buat tak apalah, tapi kalau abang ke kedai nanti jangan lupa tolong belikan saya gas memasak sebab rumah kita dah kehabisan gas", kata isteri Akob.

"Mintak maap bebanyak saya tak kerja kat Petronas", jawab Akob dengan sinis.

Kerana merasa terganggu Akob terus keluar ke rumah kawannya untuk menyambung menonton perlawanan bolasepak. Kira-kira jam 2 pagi kemudian Akob pun pulang kerumah. Akob menjadi hairan apabila mendapati lampu di halaman terang benderang, Akob terus ke bilik air, dia sekali lagi terkejut apabila mendapati paip air tak ada masalah lagi. Apabila ia ke dapur Akob mendapati tong gas juga penuh.

Pada keesokan paginya Akob bertanya pada isterinya "Awak minta tolong pada siapa...?".

"Begini bang, setelah abang keluar dari rumah semalam, saya menangis di halaman rumah. Tiba-tiba ada seorang lelaki yang sedang melintas di depan rumah kita, bertanya kenapa saya menangis. Saya ceritakan segala-galanya kepadanya. Dengan rela hati dia sedia menolong saya tetapi dengan bersyarat".

"Apa syaratnya?", tanya Akob ingin tahu.

"Syaratnya saya perlu pilih sama ada buatkan ia roti atau tidur dengannya".

" Jadi awak buat roti apa untuk dia?", tanya Akob.

"Buat roti...?!!! Awak pikir saya nie Kedai Roti ke...?!!!
.
.
.
.
.
.
mm no komen.. hak hak hak

Wednesday, July 28, 2010

@--18 tahun ke atas sahaja..--@

18 tahun ke atas sahaja..
"Pada suatu hari Si Amin disuruh oleh emaknya mengambil mangga di kebun. Sedang Amin memanjat pokok mangga, tiba-tiba dia terlihat ke bawah ada sepasang remaja sedang (maaf) making love. Maka berdirilah bulu roma Si Amin. Dia pun bertahan di atas pohon sambil menahan lututnya yang semakin mulai gemetar.Tak lama kemudian didengarnya suara esak tangisan remaja perempuan itu, sambil tersendat-sendat dia bicara. "Abang macamana kalau saya hamil nanti? Abang kena bertanggung jawab. "Sudahlah, dik, kita serahkan semua ini pada Yang Di Atas,"jawab si lelaki..Si Amin terperanjat lalu dia berteriak, "Wah! wah! kamu berdua yang sedap-sedap di bawah, senang-senang nak serahkan semuanya pada aku! Aku kan cuma tengok je, usik pun tidak!!" Hehehehe...

hahahahahah~
ehsan pakcik google


@-- aku nak jadik pink juga!!--@

i send a message to my facebook friend named Mr. F.. because his profile picture is unique..

ME: salam en f. kenapa muka awk hijau?  --> gambr die mmg muka badan sumer kaler hijau...

Mr. F: Wassalam, muke hijau sebab tgh gembire. tp kalo marah jd warna merah, bile sedih warna biru n satu lagi kalo tgh berkasih syg warna pink. Best x?

ME: waaa best nyer.. ader x pic yang warna pink tuh? haha

Mr. F:  Xdelah awak sbb sy masih tidak berkasih syg. Nnti kalo ade sy tunjuk kt awak. Boleh? ;p

.......

waaa soo suweeettt.... i want a pink face tooo..
errr maybe like this??!!!



hahaha...

Tuesday, July 27, 2010

@-- AKU SENTAP --@

aku sentap
bile aku nampak kau ade nombor lain

aku sentap
bila kau kata ' kawan la ngn laki lain jugak'

aku sentap
bile aku nampak gambar kau dengan perempuan lain

aku sentap
bile kau kata kau suka aku

aku sentap
bile kau kata kau nak berskandal ngan aku

aku sentap
bile kau kata kau cinta aku

aku sentap
bile kau kata kau dah bertunang

aku sentap
bila kau kata kau dah nak kawen bulan depan

aku sentap
bile kau kata 'its over'

aku sentap
bile kau kata aku akan mudah mendapat pengganti kau

aku sentap
bile kau kata kau suka cik Shah alam

aku sentap
bile aku dapat tau bulan ni boss tak bagi bonus

aku sentap
tahun depan aku akan berusia 25 tahun..

seriously..
i am not getting younger..


p/s: KAU refer pada lain-lain orang..

@-- why ??--@

right now..
my heart really want to cry out loud..

why is it so hard
to find someone that would appreciate me for the rest of my life?
why is it so hard
to let u know that i am here waiting for u


why is it so hard?


my heart is searching for the answer..
my heart is searching for YOU...

Friday, July 23, 2010

@--Hati-hati!!! Udang + Vitamin C = Racun!--@

 nak share ngan u all - so freaking takot!!!
 
Hati-hati!!! Udang + Vitamin C = Racun!




Cerita di bawah ini perlu diberitahukan kepada keluarga, dan semua teman atau orang yang anda sayangi...

Peristiwa ini terjadi di Taiwan, ada seorang wanita meninggal mendadak dengan limapancaindera keluar darah, setelah diselidiki ternyata wanita ini meninggal bukan kerana bunuh diri atau dibunuh melainkan tetapi kerana keracunan makanan.

Wanita ini kebiasaannya minum Vitamin C setiap hari, ini tidak masalah, masalahnya kerana malam itu wanita banyak makan udang, sebenarnya cuma makan udang saja tidak masalah, keluarganya juga banyak makan udang malam itu dan tidak ada yg meninggal.

Pada dasarnya udang mengandung Arsenic Pentoxide (As2O5) , berhuhung habis makan udang wanita itu minum Vitamin C , dan terjadilah reaksi kimia di dalam perut membuat As3O5 berubah menjadi Arsenic Trioxide (As2O3) yang sangat beracun , mengakibatkan hati, jantung, ginjal, pembuluh darah rusak, usus keluar darah, pembuluh darah melebar hingga wanita itu meninggal dengan kelima panca indera keluar darah.

Jadi hati-hati, habis banyak makan udang, jangan minum Vitamin C pada satu masa yang sama.

Kredit - Dila

article taken from MyAdha

Monday, July 19, 2010

@--ape laa yang aku buat arini?!!--@

Hari ini ISNIN 19 Julai 2010..
pagi td aku datang office cam biasa... ngn mood Monday blues..
sampai2 jer.. terus punggah lappy, lap2 siket habuk yang menapak kat skrin ngn keyboard..
then, ready wat keje System Analyst aku cam biasa.. menaip, discussion, gadoh ngn programmer..
aktiviti mengumpat turut tersenarai okeh!!
hurmm x luper gak curik2 intai fesbuk ngn blog..
sampai tghri.. aku rasa sgt bosan.. dah la dlm opis ni sejuk gilers..lapo pon iyer jugak.
tanpa membuang masa.. aku teros bukak youtube.. igt nak layan lagu sambil2 wat research lagu mana yg leh di bawak karok.. (sape yg biasa karoke mesti la prektis2 dulu kan??!! hahah)


tapi video lain yang aku tgk... video yg baekk punyer..
tangkap leleh... ermmmm
sexy...
mengancam...
confirm x tido malam...
x leh blah sumer ader...
hahahaah~

check this out.. hahah da setahun kot video nih but still i can laugh.. very the LOL!!!

 

 last-last aku dgr 1 lagu jer.. sampai petang aku gelak x berenti layan video nih.... adess.. jangan pasnih aku nanges x berenti sudahla.. (^__^)..

haih.. penat gelak je arini..  
 

Tuesday, July 6, 2010

@-- Sulam manik Sulam Reben--@

Salam (^__^)v
haha arini kite citer pasal sulam manik ngn sulem reben nak?
korang tau ke sulam manik ngn sulan reben tu caner/ape?

kalau x tau g guna khidmat incik google..  hahaha
korang rasa la kan sulam manik ni asal nyer dari mana? kalau aku pikir dari cina jer sbb diorang ade buat kasut manik..tp sebenarnyer sejarah sulam manik ni dr mcm2 tempat..
kalau nk tau baca kat sini..

ekceli entry post kali nk citer pasal aku blajar sulam manik ngn sulam reben.. haha..
saje nk tunjuk-tunjuk2 kat korang sulam manik yang aku dah blajar..
kire masa blajar nih ni kite akan blaja teknik jer.. klu nk wat cantik2 gune lah teknik yang di ajarkan tuh design la corak or bunga ikot creativiti masing2..

meh tgk gmbor..





k yang ni sulam reben plak ..


 
chantekk kan.. heheheh

aku berangan nak wat sulam2 ni kat baju sendri..
tapi ade masa kah?.. 
hahaha~
wait n see laaa raya nanti keh..
muahahahah





Wednesday, June 30, 2010

@--Happy 52 Birthday Umi (^__^)--@

yesterday, 29th June 2010 was my mom's 52 birthday

kitorang g mkn2 kt sekinchan ikan bakar, setiawangsa, pastu kat umah baru potong2 kek..
i beli choco cheese kat secret recipe.. heheh sedap gilers.. abis diet haku.. wahahaha

tgk pics lak ehh

umi ngn ayah tgh pass baton sudu garfu



  shafiq lapo bedal nasik putih dulu..lauk x smpi lagi..

safwan.. tgk awek lalu.. heh x hengat....

hanafi n zubair... isk no komen

ayah soh umi posing, tapi ayah??.. haha no komen gak

me n hanafi.. hurm tah ape kene ngn adik ak yg sorang nih.. bodek la tuh.. haha

choc cheese secret recipe.. mm yummy.. (^__^)



Umi, your birthday means so much to me;
To have you in my life another year,
The time I spent enfolded in your love,
Each day, each moment with you is so dear.
I cherish the very special bond we have.
You lift my spirit in so many ways.
I celebrate your life; I honor you,
And send to you my love and care and praise.