Monday, January 2, 2012

(^.^) Cuba Cuba Suka Suki (^.^)

Salam,

tengok gambar kek ni..


menarik tak? menarik tak?

hehe ni nama nyer kek Karamel  ^.^

petang tadi dok cuba- cuba buat. Resepi nyer datang dari sini. pemberi link nyer cik Qusiah my fren hehe
(sok kene bawak opis =p)

kalau ikot gambar asal resepi ni karamel nyer lebih nampak menarik huhu. 

terdapat beberapa insiden yang tak di harap kan berlaku, tapi berlaku jugak tadi.. meh nak citer sat

1) gula hangus terlebih hangus sebab sibuk balas chat
2) dah 70% step dah siap, baru perasan cream of tartar takder kat umah.. haish.. tergendala kek ni dekat 2 jam semata - mata nak carik cream of tartar. sumer kedai kek tutup arini. last- last jumper kat jusco yang sekangkang kera jer dari rumah.. =.="
3) pesanan / tips resepi ni kalau guna loyang yg berpateri, kene buh aluminium foil kat bwah loyang untuk elak air masuk sbb kek ni nak masak gune kaedah steamed bath.. waahh .. gitew ^^.tapi masa kek ni masak, air masuk gak  kedalam dan kek ni terbasah, efek kat karamel nyer jugak. >.< sedey siket


tapi kannnnn
rasanyerr.. .errmmm terbaikkkkk

lepas ni leh perbaiki lagi presentation nyer.. baru mak mertua sayang... (eh ade kena mengena ke? hehe)

oke. 

my next project maybe cheese cake. patutnyer apam dotdot.. tapi  tengah ade mood nak wat cake skarang lalalalaala~

sapa yang terliur tu mai la umah

daaa...


7 comments:

haLyZaQiut said...

Kikin, yg penting colour tuu sgt menarik perhatian ku...ohh tidakkk, nk kek!!!! :D

l@dylily said...

cik liza, bukan pada rupa saja taw.. rasanya ponnn

addiuuuuiiiii..

adik kiter sampi jerit camni.. huh!!! sedap!!!

hehehe

haLyZaQiut said...

hahaha....aduhh, jgn ckp lg...nnt kita termimpi2 nnt susah... :D

Mr Freak ; gatal tengkok mu said...

macam tak sedap jek..
nak satu..

l@dylily said...

freak, lu nak sekeping ke sebuku kek?
lol

Cik FaRiZaM said...

menarik nyer kek ni...pandai nyer buat !kasi ajar.nnti nak buat gak tuk mak mertua !!!

l@dylily said...

boleh kak... resepi ade kat link dlm belog tuh...^^ mmg sedap. ikot jer tips yg dier bagi..