Thursday, May 12, 2011

@-- ari ini ari rabu--@

arini hari rabu.. kalau korang baca esok, dah hari khamis. kalau lusa plak dah hari jumaat.. 

arini nak citer pasal aku lepak2 lepas keje kat jusco au2... kuar opis dalam kol 8 malam cenggitu.. agak malang sebab terserempak ngan client (user) siap 1 lif .. jadik kene la dengar ngan sepenuh hati luahan komen yang di berikan oleh beliau ( sebenarnyer sepanjang ari tu beliau carik aku).. tapi aku x de kat bilik operasi sebab meeting dan tak dapat jawab kol.. muahahahae.. cian kat member2 yang tinggal kat bilik tu kene layan si client nih.

seriously arini kat client side memang headache..tetiba lak byk problem kat sistem yang live yg tgh di guna pakai oleh customer service plak tuh.. perghhh~ ade jer yang x kene.. tapi alhamdulillah so far some of the problems are managed to be solved.. errmm tapi esok ade meeting ngan user yang bakal menempah headache lagik.. hehe biler nyer tak tension? biler nyer tak bizi? biler nyer headache? korang kalau dengar aku bebel pasal keje mesti korang takmo kawan ngan aku dah.. hahahahahah~ sampai cenggitu skali

eh korang nak tau aku keje ape? aku keje kerani jer.. =)

oke unuff  pasal keje.. kang korang cakap cam aku sorang je yang tensen pasal keje..yer la nak tensen pasal anak., xde anak, pasal laki pon xde laki.. pasal bf? pon takder..  camner? jadik kene la bebel pasal keje.. =p

dang!!! aku tensen.. maka aku pon rasa nak kuar jenjalan pas balik keje.. sambil drive, aku pikir nak jenjalan kat jusco Au2.. tak tau nape tapi aku rasa mungkin kat sana aku leh cuci mata.. hahaa.. korang pikir ape?? maksud aku shopping okeh!!claim OT dah masukk~

pas masuk dalam jusco, tempat pertama yang aku tuju adalah tempat pets.. aku nak carik spray untuk perabot x nak bagi kucing aku cakor2 sofa baru mak aku.. pusing punyer pusing resultnyer tiada!! oke aku dah bosan.. aku terus jalan blah tanpa arah tuju.. terasa gak nak tgk blouse scarlet tapi xde mood nak beli baju skrg ni..aku terus kuar dan lalu kat rumah kaca AF tuh.. 

aku lepak jap sambil tongkat dagu tengok bebudak AF.. diorang tengah praktis nyanyi lagu mee sedap i like it laaa~ beruniformkan baju mi sedap.. kui kui  xde baju lain ke nak pakai? tapi kan aku ade dgr suara yang sedap gak laa. tapi tak tau suara sape sebab aku tak kenal satu haram pon nama bebudak nih.. dalam 2 minit aku termenung (ceh leh lagi kira masa) aku blah.. kuar ke arah pintu yang dekat ngan watson tu.. pastu duduk jap kat kerusi kat depan tu.. pikir lagi nak watpe.. masa ni aku rasa cam dah tenang sket~ ari ni ari rabu la kata hati aku.. jom pegi baskin robin? hati aku ajak.. aku pon setuju dan menerima ajakan hati aku sebab arini aku pakai pink and wed = pink day kat baskin, dapat promotion 2 scoops only rm7.90 jer.. aww tak bestnyer~  

sampai kat baskin robin, aku jenguk-jenguk flavour ape yang aku rasa sangat seswai ngan mood aku tadi~.. hurm.. oke aku dah decide~ cream & cookies my all time favorite and choco latte apetahtakingat.. hahaa
kat cashier, abag cashier tanya nak 'topping ape?' aku tanya balik 'kene charge x topping tu?' pastu abg cashier senyum dan jawab' kene la'..ala tiyut nyer~  then ngan manja nyer aku cakap balik.. 'allaaa, bagi jer la nak siket jer'~ hak hak pastu die senyum and bagi letak walnut kat eskem aku.. hahah bahagia rasa abg cashier blanje aku walnut kat eskem aku.. ^__^ muka aku dah tak stress weh pas dapat eskem baskin ngan walnut free.. 



oke dah dapat eskem, aku g lepak kat taman jusco yang ade air pancut tu..=) hehe banyak nyer budak - budak nakal men air.. tak kire dah laki ke pompuan~ comel jer .. aku pon carik pot nak duduk.. sambil menikmati eskem,  aku perasan ramai bebudak yang pndang eskem aku.. kesian diorang weh .. tapi aku wat bodo jer.. kah kah jangan arap aku nak share ngan kowang sumer!!!.tetiba kan datang 2 orang awek cun pakai baju ketat mekap tebal duk sebelah aku.. aku senyum, depa pon senyum.. hehe diorang pandang2 aku makan eskem.. eleh jeles lah tu~ even korang cun jangan mimpi aku nak bagi rasa.. gi beli sendiri la weh.. ^__^.. tetiba kan ade budak jerit ' SEMUT API!! SEMUT API!!' rupenyer budak kecik comel yang bulat sebelah aku ni kaki die kene gigit semut api~ isk cian die.. tergaru-garu~ bapak die tengok jer.. hurmm dari jauh aku nampak kaki die merah2.. adik budak bulat tu plak basah lenjun men air.. haha mak bebudak tu marah .. aku gelak dalam hati jer~ hilang dah tensen aku..


oke eskem pon da abis.. jiwa pon dah tenang~ aku rasa baik aku balik mandi...
aku ready nak ker tempat parking.. bayar tiket kat mesin 'please insert your parking ticket!!!' oke dah insert.. and tiket tu kuar balik.. smpi jer kat kereta henpon aku gegar.. tengok2 bos aku kol.. ohmaigod ape lak memalam nih? so ngan tenang aku jawab kol~ hehe bos kol mesti la pasal keje kan? tak kan nak cakap pasal wayang fast n furious 5 or konsert juntin bibir kot~ lalalala conversation end after 10 minutes ~ dan akhirnyer aku balik dengan jiwa yang tak baper nak tenang pon... but better than before.. muka tegang jer.. kah kah kah~

lulzy~ 

end. 


 

8 comments:

haLyZaQiut said...

wauu...dh lama ekin x tulis panjang2....kita yg baca pon dapat rasa stress kikin....punyala details dia citer...hehehe....

kecur lak tgk eskrem tuu...dah lama x makan BR...huhuhu...

l@dylily said...

hahaha.. baca pon stress? sabo jer la~

boleh wat novel x lyza? hahah~

haLyZaQiut said...

betul, baca pon jadi stress...hehee...betul la kin, leh wat nobel.... :D

l@dylily said...

ngeheheeheh~ awk nak beli x? kalau dah ade pembeli setia, leh la resign keje skarang nih.. wakakaa

haLyZaQiut said...

heee...tp kita x baca novel la kikin....lol

l@dylily said...

ler... buang ayaq liuq ja~

Mr Freak said...

terbaikk...try la update bila bosan..xyah gamber pon xpe

l@dylily said...

eh freak komen laa.. muahaahaha

gua free nnt hapdet lagi oke ^_^