Wednesday, November 4, 2009

@--mY cHaRaDe (^__^)--@

salam sayang to my charade ~ chewah.. haha

this is a story bout my first car..
its brings a lot of sweets memories to me~
ermm
i got my charade when i was in 2nd year at uitm perlis..

bermula nyer kisah aku dapat charade biru ni masa aku kene duk umah sewa masa study dulu kt uitm perlis...

hehe.. citer yang lebih kurang~

"ayah, kin nak kete bley?" tya ku ngan selamber di petang yang hening ketika menonton slamdunk kat cenel animax.

" hah?!! nak watpe kete?" tya ayah yang terkejut sbb anak pompuan die yg sorang nih mintak kete..tetiba plak tuh~

" mm kin nanti sem depan nk kene duk luar dah~.. susah la klu xde kete".. ngn berani nyer ak bagi alasan yang x kukuh ni. haha

" hurm charade aura nak?" respon ayah ku..

selingan: mak aku dah membebel ak mintak kete tapi malas nak citer.. hehe

" er charade tu keter caner?" haku memang sangat x reti species keter nih.. tetapi hati ku tetap berbunga riang sebab dpt green light.. weeeeeeeeeeeee (^_^) sronok je rasa.. x kisah keter ape janji ade.. hehe..

erm berbulan gak la ayah aku carik charade sana sini sumer x kenan ngn harga x patut sumer..
and at last my charade di jmpa oleh atuk sedaraku ( peminat kereta lama termasuk charade) kat Petaling Jaya.. hehe..
waktu dapat tau tu terus kitorg gerak g PJ.. yeay nk dpt kete baru... ( baru la for me).. =p


dan bermulah pengembaraan Charade Biruku bersama penghuni Sri Mawar 22.. kui kui

gi kelas tiap hari tong-tong duet minyak ngan empat orang lagik passenger ku.. huhu~
windu tol ngn kowang sumerr..

mm meh kiter tengok- tengok balik khidmat charade ku.. (^__^)


mm ni pic aku drive nk carik parking kat pasar malam arau..

sempat lagik sebelum g kelas encik anip ( multimedia) kui kui

bergaya ngn baju raya lepas beraya sekelas kt umah Rhaimi aka Remy kt Jejawi

hikhik bergaya pas makan pizza kt kangar

Mym n Lyn ngn charade affiq ( eh ade kene mengena ke? hehe)

terdampar berehat di hujung minggu =p

berikut adalah antara pose-pose charade ku..
mm masa kt perlis charade ni ok jer.. ade la wat hal sket tp xde nk kne repair bayar2.. hehe anak en halim ade ( Mym ) leh tya ayah nyer klu keter ni ade prob. hihi~ * Kredit to mym.. (^_^)

now dah balik KL byk lak meragam nyer~ sebab di balun oleh adek2 lelaki ku yang ganas2 belaka.. huhu~ penyet charade ku (T_T)

mm latest semalam..
ak nekad tukar starter, wyring ekon + gas, service minyak itam tukat oil filer ngn ganti timing belt Total: RM617.. huu ( -_-!) ~

xpe sumer nyer sebab aku sayang charade aku nih~.. hehe

mm ade org tya xmo bli kete baru ke?

ermm nanti lah~.. charade ni buleh pakai lagi..sambil2 kumpul duet klu ade rezeki ade la keter lain yg x sure lagik keter ape~ =p

thnx so much to Ayah belikan Charade ni

but the most important is I LOVE U my Charade~

wow panjang rupenyer celoteh ku petang nih..~he.he

k lah nk smbung wat keje

daa~




7 comments:

Ms. Widya said...

yeay.. charade mmg banyak berjasa.. kepada ku jua.. thanks charade n thanks owner charade.. sayang u muahhh.. =)

haLyZaQiut said...

wwaaahhh.......series rindu gilerrr kat WCL....damn missing u baby...together wit the owner la...haha...susah senang panas hujan ngan WCL ni kan kin..thnx a lot to kikin...=D

ooo, charade skrg kuat meragam ea...nk kena babab nii...

l@dylily said...

he.he.he~ memory tuhhh

kasutsaiz9 said...

sayang nya aku x sempat naik kete ko, huhu kete nany je sempat.

hEarTLeSs said...

errrr nk rindu kt WCL gak blh??

l@dylily said...

mm buleh buleh~..
hehe

Riko said...

bile nk beli kete baru??
tringin gk i nk nek kete bru u tu..